Franța| Cele mai multe focare au pornit din companii sau reuniuni de familie

Franța| Cele mai multe focare au pornit din companii sau reuniuni de familie

410 focare active sunt raportate în Franța, potrivit datelor Direcției Generale de Sănătate Publică. 26% din grupurile detectate de la începutul epidemiei sunt localizate în companii.

„Mediul familial extins și evenimentele publice sau private care adună oameni rămân printre tipurile de modalități de transmitere cele mai reprezentate (25%), în spitale, 14%, iar întreprinderi 26%. 189 de focare au fost raportate la locul de muncă între 9 mai și 12 august 2020 „, asigură directia de sanatate în actualizarea săptămânală, publicată joi, 20 august.

Focarele la locul de muncă

Autoritatile sanitare au oferit câteva detalii privind repartiția în funcție de tipul de activitate ale focarelor apărute în companii. Descoperim că, din cele 178 de focare existente pe 12 august, aproape o treime (51) au apărut în sectorul de „administrație publică”. Această categorie se referă în principal la „activități de ordine publică și securitate” (39%), apoi „administrații publice generale” (11 cazuri), „servicii de incendiu și salvare” (8 cazuri), și „apărare” (7 cazuri).

Urmează secțiunea „industria de producție”, cu 28 de focare. Așa cum este definită, aceasta include în special toate tipurile de producție de produse alimentare sau industriale. 20 dintre aceste focare, sau mai mult de două treimi, sunt situate în locuri unde „carnea este prelucrată și conservată”, cu alte cuvinte abatoare.

Al treilea tip de activitate profesională este cel al industriei hoteliere/restaurante, cu 16 focare. Apoi vine „comerțul și repararea automobilelor și motocicletelor”, unde au fost identificate 14 focare.

Această primă analiză a clusterelor la locul de muncă nu ține cont de cele din spitale, unități medico-sociale pentru persoane cu dizabilități, unități penitenciare și mediu școalar și universitar. Analiza acoperă grupurile raportate între 9 mai și 12 August 2020.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook