Peste jumătate dintre angajații români spun că folosesc inteligența artificială. În funcție de ce criterii folosesc românii A.I-ul

  • 57% dintre angajații de la noi folosesc inteligența artificială generativă, dar suntem sub limita globală de 70%.
  • 7% dintre muncitori cred că din cauza A.I. își vor pierde job-ul, 62% au perspectivă pozitivă.
  • 61% spun că abilitățile umane nu pot fi înlocuite de A.I., cum ar fi emoția și empatia.

Mai mult de jumătate dintre angajații români susțin că folosesc inteligența artificială generativă la locul de mună, totuși suntem sub limita globală, de 70%, potrivit Raportului Global al Forței de Muncă a Viitorului 2023.

Există o diferență când vine vorba de educație. 76% dintre cei cu diplome folosesc A.I, spre deosebire de numai 51% dintre cei cu școală profesională. Totodată, 66% dintre lideri au mai multe șanse să primească îndrumare pentru utilizarea AI, comparativ cu 32% dintre non-manageri.

7% cred că inteligența artificială i-ar putea lăsa fară loc de muncă

Din fericire, 57% dintre lucrătorii de la noi au declarat că ar dori să primească formare în folosirea inteligenței artificiale. Potrivit raportului, 62% dintre muncitori au o perspectivă pozitivă asupra A.I, promovând adoptarea sa la scară largă.

Doar 7% dintre lucrători cred că din cauza inteligenței artificiale, ar putea să-și piardă locurile de muncă. Și tot 61% dintre angajați cred că abilitățile umane vor fi, în continuare mult mai importante la locul de muncă decât AI, în special abilități precum: emoția, empatia și competențele interpersonale.

Citește și:

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook