Franța| 26% dintre angajați nu vor să respecte obligația de a purta mască

Franța| 26% dintre angajați nu vor să respecte obligația de a purta mască

Distanțarea fizică, purtarea unei măști într-un spațiu deschis, întoarcerea la birou… Sfârșitul anului va fi special pentru angajați. Conform unui sondaj realizat de site-ul Qapa pentru BFMTV, majoritatea francezilor se tem să se întoarcă la birou: 56% dintre cei chestionați se tem să se întoarcă la muncă din cauza riscului de contaminare.

Pentru 66% dintre respondenți, păstrarea unei distanțe de un metru între angajați este, de asemenea, „imposibilă” și doar 25% dintre angajați spun că sunt gata să poarte masca în mod benevol în birouri. Deși masca e obligatorie în întreprinderi încă de săptămâna trecută, 26% dintre francezi spun că nu vor respecta această obligație.

Unele companii par să tergiverseze punerea în aplicare a unui protocol de sănătate pentru a-și proteja angajații. 11% dintre cei chestionați afirmă că în prezent nu există măsuri de protecție în compania lor.

Pe de altă parte, 61% dintre angajații chestionați au fost deja informați cu privire la directivele care trebuie urmate la reîntoarcerea la muncă.

Sursa: L’Express

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook