Fostul președinte Sarkozy îi ia apărarea lui Didier Raoult. „La fiecare criză trebuie să găsim țapi ispășitori”

Fostul președinte Sarkozy îi ia apărarea lui Didier Raoult. „La fiecare criză trebuie să găsim țapi ispășitori”

Nicolas Sarkozy vine în ajutorul lui Didier Raoult. Vineri, la Marsilia, fostul șef de stat a ținut o pledoarie în favoarea specialistului în boli infecțioase din Marsilia.

Fostul președinte, invitat la forumul antreprenorilor, l-a înfățișat pe profesor ca pe o victimă. „La fiecare criză trebuie să găsim țapi ispășitori, este o boală franceză”, a început el. „Pentru mine, adversarul este Covid, nu este un medic sau altul și mă gândesc în special la profesorul Raoult. Nu înțeleg de ce există atât de multă ură împotriva sa”.

„Este un om de calitate, care a făcut tot posibilul pentru a oferi cea mai bună îngrijire pacienților săi, care a făcut, fără îndoială, greșeli, așa cum facem noi toți. Observ că în vremuri de criză, există pseudo specialiști care se grăbesc să spună lucruri rele despre cineva: avem nevoie de un vinovat. Sincer, mi s-a părut deplasat. Nu am competența să spun cine are dreptate sau cine greșește. În orice caz, nu acesta era subiectul. Toată lumea a făcut ce a putut și el în primul rând”, a continuat el, potrivit unui extras din discursul său difuzat de BFM TV.

Împotriva lui Didier Raoult a fost formulată o plângere din partea societății de patologie infecțioasă, care în iulie a sesizat Ordinul medicilor pentru promovarea hidroxiclorochinei. Mai multe despre acest subiect găsești aici.

La sfârșitul lunii iunie, Didier Raoult a avut o dispută cu un fost membru al guvernului lui Nicolas Sarkozy: Martin Hirsch, fost înalt comisar pentru solidaritate activă și actual șef al asistenței publice-spitale din Paris. În timpul unei audieri la Adunarea Națională, el a făcut observații cu privire la ratele mortalității la Paris și Marsilia și cu privire la declarațiile unui pacient chinez tratat într-un spital parizian pe care Martin Hirsch l-a calificat ulterior drept „martor fals”. La sfârșitul lunii iulie, Didier Raoult a depus o plângere împotriva lui Martin Hirsch pentru „denunț calomnios”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook