Ford încălzește mașinile de poliție la 56 de grade Celsius pentru a distruge coronavirusul

Ford încălzește mașinile de poliție la 56 de grade Celsius pentru a distruge coronavirusul

Producătorul american de automobile a făcut un upgrade de soft pentru sistemul de încălzire a mașinilor de poliție, cu ajutorul căruia ridică temperatura în interiorul habitaclului.

Mașinile sunt astfel dezinfectate și coronavirusul este distrus, spun oficialii Ford.

Inginerii Ford, în colaborare cu Universitatea din Ohio, au testat această metodă și au descoperit că este eficientă în lupta cu virusul.

Începând de ieri, toate secțiile de poliție care sunt dotate cu automobile Ford beneficiază de această măsură de siguranță.

Sistemul de încălzire poate fi activat printr-o aplicație specială, cu ajutorul unui computer conectat la mașină sau manual, prin controlul instrumentelor de bord. Mașinile Ford sunt încălzite la 56 de grade Celsius, iar climatizarea rămâne pornită la această temperatură pentru cel puțin 15 minute.

“Am vrut să găsim o soluție care să nu necesite componente noi”, a spus Bill Gubbing, directorul Ford pe divizia de SUV și mașini de pasageri. Acest soft funcționează pentru toate SUV-urile poliției produse între anii 2013 și 2019.

Civilii care dețin automobile Ford nu beneficiază de acest sistem. “Clienții nu au access la software. Este destinat mașinilor de poliție.”, a precizat Gubbing.

Dar a menționat că ia în calcul extinderea proiectului pentru alte domenii care folosesc automobile Ford și care au un grad mare de expunere la virus.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook