Focar Covid izbucnit după petrecerea lui Obama. Cel puțin 74 de cazuri noi depistate pe insula Martha’s Vineyard

Focar Covid izbucnit după petrecerea lui Obama. Cel puțin 74 de cazuri noi depistate pe insula Martha’s Vineyard

Cel puțin 74 de persoane care au participat la petrecerea organizată de Barack Obama pe domeniul Martha’s Vineyard au dat rezultate pozitive pentru Covid-19. Aniversarea fostului președinte, care a implinit 60 de ani, a provocat cel mai mare focar de cazuri Covid din aprilie.

Oficialii din domeniul sănătății spun însă că este prea devreme pentru a ști dacă sutele de oaspeți și lucrători care au participat fără mască au contribuit la creșterea cazurilor.

„În acest moment nu suntem la curent cu niciun caz legat de petrecerea lui Obama”, spune pentru DailyMail agentul de sănătate din Tisbury și purtătorul de cuvânt al consiliilor de sănătate, Maura Valley. „Este puțin prea devreme și singurul mod prin care putem destermina cauzele este monitorizarea completă a contactelor.”

Aniversare cu sute de invitați

Sute de oameni au participat, 8 august, la ziua de naștere a lui Obama, zburând din întreaga țară și adunându-se în corturi unde oaspetii au dansat, mâncat și băut toată noaptea.

Obama s-a întâlnit joi cu prietenii, la Barn Bowl & Bistro, înainte de petrecerea organizată la complexul de lux Winnetu Oceanside Resort.

Petrecerea a continuat cu un brunch duminică, la restaurantul Beach Road, unde au luat masa într-un cort special amenajat, la Vineyard Haven.

În săptămâna de dinaintea petrecerii, 48 de cazuri noi au fost raportate pe insulă, dublu față de săptămâna precedentă. Numărul de cazuri a crescut în fiecare zi de atunci ajungând până la 20 de cazuri pe zi, vineri.

Aproape 400 de persoane au venit la petrecere – de la Jay Z și Beyonce la Chrissy Teigen și John Legend, spune pentru DailyMail un membru al echipei care a organizat evenimentul.

Mulți dintre oaspeți au sosit cu avioane private și au rămas în Edgartown, centrul focarului izbucnit pe insulă.

Drept urmare, masca a devenit din nou obligatorie, iar mai multe restaurante și baruri din zonă au fost închise.

Sursa: Daily Mail

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook