Florin Pogonaru, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri: Vom provoca un nou lockdown prin excesul de pesimism

Florin Pogonaru, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri: Vom provoca un nou lockdown prin excesul de pesimism

Gândul că ar putea apărea un nou lockdown ne înspăimântă pe toți, dar ideea că vaccinul ajunge la populație din ce în ce mai repede parcă ne mai reduce puțin din teamă.

Cei din industria HORECA strigă încă după ajutor, după luni de zile în care autoritățile au decis fie închiderea, fie redeschiderea restaurantelor. Cazurile de infectare scad, vaccinul se apropie în pași repezi, iar antreprenorii cer redeschiderea afacerilor.

“Un nou lockdown ar fi catastrofal pentru economie începând cu sectorul cel mai afectat și anume pentru HORECA.”

Putem provoca un lockdown din cauza excesului de pesimism?

Florin Pogonaru, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), pentru Aleph News: “Dacă suntem în continuare speriați, dacă nu cheltuim pentru că ne gândim că vor urma perioade mult mai rele, atunci, din punct de vedere economic, consumul se va reduce și întreprinderile nu vor avea cui să vândă. Vor fi nevoiți să închidă, vor fi nevoiți să dea afară forță de muncă și atunci nici nu va fi nevoie ca pandemia să provoace un lockdown. Un lockdown îl putem autoprovoca chiar noi, din cauza excesului de pesimism care se traduce în lipsa de consum”.

Modul nostru de gândire modelează viitorul

Pe scurt, contează și modul în care gândim ca societate, iar în contextul pandemic, este important să nu lăsăm sentimentul de frică să ne controleze. Președintele AOAR aduce o doză de optimism și spune că nu trebuie să mergem pe acest scenariu negativ. Problema noastră ține mai mult de întrebarea: “Când se va termina cu această pandemie.”, o întrebare care apare mai des decât cea despre o nouă carantinare totală.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook