Florin Cîțu: Respectăm calendarul, pe 1 iunie introducem noi relaxări. „Valul trei a dispărut”

Florin Cîțu: Respectăm calendarul, pe 1 iunie introducem noi relaxări. „Valul trei a dispărut”

Florin Cîțu afirmă că obiectivul campaniei de vaccinare, acela de a elimina pandemia, este realizabil. Mai mult, „valul trei a dispărut” și calendarul relaxărilor poate fi respectat. Treptele următoarelor relaxări ale restricțiilor pot fi respectate: 1 iunie, 1 iulie și 1 august sunt datele la care urmează să fie ridicate, treptat, măsurile împotriva Covid.

„Am prezentat un calendar al relaxărilor: 1 iunie, 1 iulie, 1 august. Ne ținem de acest calendar. În ședința următoare de guvern ar trebui să avem – cred că ședința o să fie joi sau vineri – măsurile de 1 iunie. Dacă este nevoie să ajustăm și pentru celelalte perioade, vom ajusta acum. Am avut și discuții cu cei care sunt afectați direct. Vom îmbunătăți unele măsuri în funcție de aceste discuții“, spune premierul.

Cîțu este mulțumit de progresul campaniei de vaccinare, care a dus la eliminarea valului trei, spune el. „Campania de vaccinare a avut rezultate. Valul trei am văzut că a dispărut. Numărul de persoane la ATI este acum la 600, a scăzut de la 1.600, numărul persoanelor pozitivate scade în fiecare zi. Nu avem niciun motiv să nu mergem cu această campanie de relaxare mai departe“.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook