CDC investighează cazurile de miocardită dezvoltate de o parte din tinerii care au primit vaccinul anti-Covid

CDC investighează cazurile de miocardită dezvoltate de o parte din tinerii care au primit vaccinul anti-Covid

Unii adolescenți și adulți tineri care au primit vaccinuri anti-Covid au suferit inflamații cardiace, a declarat un grup consultativ al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, care recomandă studii suplimentare. Comitetul consultativ al CDC pentru practicile de imunizare a declarat că a analizat rapoarte care arătau că unii tineri vaccinați, în special adolescenți de sex masculin și adulți tineri, au dezvoltat miocardită, o inflamație a mușchiului cardiac.

Boala dispare adesea fără complicații și poate fi cauzată de o varietate de virusuri, spune CDC.

Sistemele de monitorizare CDC nu au găsit mai multe cazuri decât s-ar fi așteptat, dar membrii comitetului pentru vaccinări au considerat că furnizorii de asistență medicală ar trebui să fie informați cu privire la rapoartele despre „potențialele evenimente adverse”, a declarat comitetul.

CDC nu a specificat câți oameni au fost afectați și a recomandat investigații suplimentare.

Dr. Amesh Adalja, cercetător principal la Centrul Johns Hopkins, a declarat că vaccinurile sunt cunoscute pentru a provoca miocardită și ar fi important să le monitorizeze pentru a vedea dacă afecțiunea este legată de serul anti-Covid.

Cazurile au avut loc de obicei în termen de patru zile de la primirea vaccinurilor ARNm.

Ministerul Sănătății din Israel a declarat în aprilie că examinează un număr mic de cazuri de inflamație cardiacă la persoanele care au primit vaccinul Pfizer. Majoritatea cazurilor din Israel au fost raportate în rândul persoanelor cu vârsta de până la 30 de ani.

La acea vreme, Pfizer a spus că nu a observat o rată mai mare de dezvoltarea a afecțiunii față de cea normală în cazul populației generale și că nu a fost stabilită o legătură cauzală cu vaccinul.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook