Florida| Proprietarul unui bar le interzice clienților să poarte mască. „Afacerile merg mult mai bine”

Florida| Proprietarul unui bar le interzice clienților să poarte mască. „Afacerile merg mult mai bine”
Foto: Radio France

Gary Kirby este proprietarul unui bar din vestul Melbourne, pe coasta de est a Floridei. De la mijlocul lunii septembrie el a interzis intrarea în unitatea sa clientilor care poartă mască. El prezintă mai multe argumente pentru a-și explica decizia.

Statele Unite tocmai au trecut pragul de 200.000 de decese provocate de Covid-19, dar cei anti-mască rămân foarte activi în țară. Din aprilie, au fost organizate în mod constant manifestații în diferite zone. În Florida, unul dintre statele cele mai afectate de epidemie, un propietar de bar a decis să-i dea afară pe clienții care poartă mască. „Nu cred în eficicacitatea măștii”, a spus Gary Kirby, patronul barului Westside din orașul West Melbourne.

Nu au existat cazuri pozitive în barul meu din aprilie”

„Dacă vine cineva să mă jefuiască sau să fure, nu aș putea să-l identific dacă ar purta mască. Trebuie să recunosc tinerii cărora nu trebuie să le servesc alcool înainte de vârsta de 21 de ani. Și trebuie, de asemenea, să recunosc oamenii care au consumat prea mult alcool. Cum să fac dacă nu le văd fața?”, se întreabă patronul.

„Nu trebuie să ne temem. Cred că clientela mea, care este relativ tânără, nu este foarte afectată de virus. Nu au existat cazuri pozitive în barul meu din aprilie. Dacă unul dintre angajați are Covid, va trebui să-mi arate un test negativ pentru a reveni după carantină și întregul bar va fi dezinfectat.”, spune Gary.

Mii de mesaje de sprijin din toată țara

Regulile adoptate în Florida nu-l împiedică pe Gary Kirby să interzică purtarea măștii în unitatea sa și să afișeze acest lucru pe ușa barului. De când a luat această decizie. pe 15 septembrie, a primit mii de mesaje de sprijin pe contul său de Facebook. „Oamenii sunt de acord cu mine. Știu că alte firme ar vrea să-mi urmeze exemplul, dar sunt prea speriați”. A primit și mesaje de amenințare pe e-mail, dar Gary Kirby preferă să nu le acorde atenție.

Acum câteva zile, câteva zeci de persoane s-au adunat la „Westside”. Terry, în vârstă de 43 de ani, administrează un grup care cere eliberarea Floridei și care reunește mii de oameni. „Trebuie lăsat la latitudinea locuitorilor și comercianților dacă poartă masca sau nu. Toată lumea este responsabilă. Eu mă spăl pe mâini, nu fac petreceri cu bolnavi. Evit pericolul și de șapte luni nu sunt bolnavă!”, explică ea.

Jade, în vârstă de 28 de ani și mama unui copil, merge și mai departe. „Când s-a născut cel mic, am făcut o petrecere. Nimeni nu avea mască, nimeni nu a fost bolnav. La fel am procedat și de Ziua Independenței, în iulie. Nimeni nu a fost bolnav. Nu înțeleg toată agitația care se face în jurul acestui virus. Există sute de alte virusuri pe care nu le cunoaștem încă.”.

Afacerile merg bine de la mijlocul lunii septembrie

Purtarea unei măști rămâne o modalitate eficientă de a preveni răspândirea coronavirusului. 

Inițiativa lui Gary a făcut înconjurul Floridei și chiar al țării. El ne asigură că nu a vrut să dea o lovitură de comunicare, dar recunoaște că, de la jumătatea lunii septembrie, afacerile merg mult mai bine.

Sursa: France Inter

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook