Fiecare cu cifrele lui. Turcia a raportat doar cazurile simptomatice, recunoaște ministrul Sănătății

Fiecare cu cifrele lui. Turcia a raportat doar cazurile simptomatice, recunoaște ministrul Sănătății

Fahrettin Koca, ministrul Sănătății din Turcia a recunoscut că guvernul nu a publicat numărul total de pacienți depistați cu Covid, ci doar pe cei care prezentau simptome. Pe de altă parte, a infirmat zvonul potrivit căruia numărul total de cazuri este de 19 ori mai mare decât arată cifrele oficiale.

Cifra raportărilor a început să scadă în ultimele zile, după ce a cunoscut o creștere în săptămânile precedente. Autoritățile și medicii se arată neîncrezători cu privire la corectitudinea raportărilor guvernului, considerând că numărul este, de fapt, mult mai mare.

Fahrettin Koca este de părere că numărul „pacienților”, adică a celor care au simptome, este mult mai important decât numărul de „cazuri”, care îi include și pe asimptomatici.

„Nu toate cazurile se transformă în pacienți, deoarece există cei care nu prezintă niciun fel de simptome, chiar dacă sunt testați pozitiv. Aceștia sunt majoritari.”.

Modul de raportare a fost schimbat pe 29 iulie, susține ministrul. Înainte de această dată, erau luate în calcul toate „cazurile”.

Partidul Popular Republican a publicat un document care arată că pe data de 10 septembrie au fost 29.377 de cazuri, comparativ cu 1.512, cât a raportat Ministerul Sănătății în ziua respectivă. Oficialii partidului susțin că documentul aparține laboratorului Ministerului.

„Vreau să subliniez că toate informațiile pe care le publicăm sunt corecte.”, se apără ministrul Fahrettin Koca.

Turcia a înregistat 8.195 de victime de la începutul epidemiei.

Sursa: Reuters

 

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook