Festivalurile muzicale în pandemie – cum se vor desfășura și cât de sigure vor fi

Festivalurile muzicale în pandemie – cum se vor desfășura și cât de sigure vor fi

Editare ulterioară: Organizatorii festivalului Exit au anunțat pe pagina oficială de Facebook că evenimentul programat între 13 și 16 august a fost anulat. „Din păcate, situația în domeniul sănătății nu a cunoscut o îmbunătățire în Serbia de la ultima noastră informare […] așa că a 20-a ediție a Festivalul Exit nu va avea loc anul acesta.”

Important info / Važne informacije

Publicată de Exit Festival pe Luni, 13 iulie 2020

Dacă te-ai întrebat cum se adaptează festivalurile care încă se desfășoară în 2020 la restricțiile impuse de pandemie, noi am găsit câteva informații care ți-ar putea fi de ajutor.

Chiar dacă multe dintre festivalurile cu nume mari au fost anulate odată cu Covid-19, cei care își doresc o experiență autentică în cadrul festivalurilor în acest an pot găsi câteva opțiuni programate în următoarele luni, odată cu condițiile de relaxare.

Festivalul Exit din Serbia va continua. La fel și Iceland Airwaves din Islanda, Festivalul Reeperbahn din Germania, Live At Leeds și Liverpool Sound City din Anglia, toate cu capacitate redusă și cu măsuri „rezistente la pandemie”.

Între timp, Aitch și AJ Tracey vor inaugura în această vară Festivalul Escape 2 The Island din Malta, iar organizatorii Festivalului Stendhal din Irlanda de Nord planifică Unlocked, cu o serie de evenimente care vor avea loc în august și septembrie.

Însă ar putea festivalurile precum Exit și Liverpool Sound City să ofere un model în ceea ce privește viitorul festivalurilor?

În luna mai, când organizatorii festivalului Exit au hotărât să amâne evenimentul pentru aceeași perioadă în 2021, prim-ministrul sârb Ana Brnabić a sugerat că acesta ar trebui să meargă mai departe în luna august, datorită faptului că rata infectării a fost în scădere.

„Practic, am avut două luni să terminăm treaba, care de obicei durează 12 luni”, spune Dušan Kovačević, CEO și fondatorul festivalului. „A trebuit să începem de la zero întregul proces și să refacem contractele de rezervare și sponsorizare, contacte, acordurile cu furnizorii, etc. Acest lucru a fost o provocare, dar cumva a fost mai ușor deoarece am simțit sprijinul industriei. O provocare în plus a fost constituită de toate măsurile de precauție care vor fi luate pentru a preveni răspândirea virusului, dar vom face tot ce este necesar pentru ca festivalul să fie cât mai sigur posibil”.

Festivalul – care se va desfășura în perioada 13-16 august, se mândrește cu un line-up care îi include pe Amelie Lens, Black Coffee și Nina Kraviz, însă capacitatea redusă la jumătate și regulile impuse arată noua realitate a vieții.

„În cazul în care virusul va rămâne activ în luna august, testele gratuite vor fi furnizate vizitatorilor și numai cei cu rezultate negative vor avea voie să participe la festival”, explică Kovačević. „De asemenea, încă de la intrare vor fi oferite măști pentru vizitatori, precum și dezinfectante dispuse în mai multe puncte din interior care încep de la intrare. Vizitatorii vor avea acces la mai multe puncte de control care vor permite măsurarea temperaturii corporale și înregistrarea posibilelor simptome, precum și o unitate de izolare separată în cazul în care vreunul dintre ei prezintă vreun simptom în timpul festivalului.”.

Totodată, Kovačević spune: „Dacă nu vă simțiți în siguranță în locurile aglomerate, poate este mai bine să evitați participarea la festival anul acesta. Pe de altă parte, dacă simțiți la fel ca noi, că viața este mai mult decât supraviețuire, porțile noastre sunt larg deschise. Și vom face tot ce trebuie pentru ca experiența să fie cât mai sigură”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook