Ferrari își testează angajații pentru coronavirus în vederea reluării activității

Ferrari își testează angajații pentru coronavirus în vederea reluării activității

Ferrari îi testează pe angajații care doresc să-și reia activitatea cât mai repede posibil. Acest model de repornire a activității ar putea fi preluat și de alți angajatori care vor să înceapă din nou producția.

În cadrul acestui proiect, angajații, familiile acestora, dar și colaboratorii sunt testați pentru a li se stabili starea de sănătate, apoi li se pune la dispoziție o aplicație prin care pot monitoriza dacă au intrat în contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus.

Companii din Europa sau Statele Unite ale Americii caută variante de repornire, iar acest model adoptat de Ferrari este urmărit îndeaproape. Testarea angajaților și monitorizarea ulterioară privind posibile infectări, pot constitui măsuri adecvate pentru reînceperea producției și eliminarea pericolului infectării pe viitor.

Conducătorii de la Ferrari au spus că 500 din cei 4,000 de angajați din fabricile de la Maranello și Modena au fost deja testați, iar potențialul de testare este de 800 pe zi, scrie Reuters.

“Testarea ne va oferi o imagine de ansamblu asupra stării de sănătate a personalului nostru”, a spus Michele Antoniazzi, directorul departamentului de resurse umane. El a adăugat că majoritatea angajaților au acceptat să facă testul și că oamenii își doresc să se întoarcă la muncă.

În cazul unui angajat infectat, compania va acorda sprijin financiar și medical.

Pentru moment, fabricile Ferrari rămân închise, la fel ca alte afaceri neesențiale din Italia. Dar oficialii spun că strategia dezvoltată împreună cu virusologi va asigura un mediu de lucru sigur după ce restricțiile vor fi ridicate.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook