Fermierii din Belgia le cer oamenilor să mănânce cartofi prăjiți de două ori pe săptămână pentru a salva agricultura

Fermierii din Belgia le cer oamenilor să mănânce cartofi prăjiți de două ori pe săptămână pentru a salva agricultura

Fermierii din toată lumea se confruntă cu un surplus de legume, lucru generat de restricțiile impuse de noul coronavirus. Agricultorii, inclusiv în România, sunt nemulțumiți că legumele se strică în solarii pentru că nu au cui să le vândă, mai ales de când restaurantele s-au închis.

Dar ia uite ce soluție inedită au găsit fermierii belgieni. Cer ajutorul populației ca să îi scoată din această criză. Fermierii le-au cerut oamenilor să iasă să mănânce de două ori pe săptămână celebrii cartofi prăjiți pentru a consuma surplusul de 750.000 de tone care s-a acumulat pe fondul pandemiei de coronavirus.

„Haideți să mâncăm cu toții cartofi prăjiți de două ori pe săptămână, nu doar o dată, ca până acum.”, a spus Romain Cools, secretar general al asociației cultivatorilor de cartofi din Belgia, potrivit The Telegraph.

Tot pentru a încuraja consumul de carfofi prăjiți, preparatul emblematic al Belgiei, autoritățile au permis ca aceste restaurante să rămână deschise, însă chiar și așa consumul a scăzut foarte mult. Belgia exportă 2,3 milioane de tone de cartofi prăjiți congelați în fiecare an, fiind unul dintre cei mai mari exportatori de acest gen din Europa.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook