Fără Crăciun în Quebec. Decizia care permitea adunările, anulată

Fără Crăciun în Quebec. Decizia care permitea adunările, anulată

Premierul din Quebec, François Legault, a anunțat că anulează decizia de a permite locuitorilor să se adune patru zile de Crăciun, motivul fiind creșterea bruscă a cazurilor Covid-19 din provincia canadiană. „Când privim situația, suntem forțați să ne confruntăm cu faptele: nu este realist să credem că vom reuși să reducem progresiv virusul până la Crăciun”, a spus el.

În urmă cu două săptămâni, prim-ministrul a oferit un „contract moral”: a permis adunări de până la zece persoane de Crăciun, dar aceștia trebuiau să limiteze contactele cu o săptămână înainte și după această sărbătoare. Totul a fost condiționat astfel încât situația de sănătate să nu se deterioreze. Cu toate acestea, se înregistrează „o creștere bruscă” a cazurilor în aproape toate regiunile Quebecului, în jur de 1.500 în fiecare zi, atenționează Legault. „În acest ritm, unele spitale vor începe să fie supraîncărcate în timpul sărbătorilor. Capacitatea sistemului de sănătate nu este infinită”, a spus el. „Avem personal obosit, foarte obosit”.

Quebec, provincia cea mai afectată de pandemie, a raportat joi 30 de noi decese, ajungând la un total de 7.155. Anularea adunărilor de Crăciun se referă la regiuni din „zona roșie”, precum Montreal sau Quebec. „La acea vreme, am crezut sincer că este posibil ca situația să se îmbunătățească”, a spus Legault. De la începutul lunii octombrie, cei care locuiesc în „zona roșie” nu au avut voie să primească pe nimeni în case, iar barurile, restaurantele, cinematografele sau muzeele au fost închise până pe 11 ianuarie. Situația rămâne „foarte îngrijorătoare” în toată Canada, care a înregistrat peste 6.000 de cazuri noi pe zi și aproape 100 de decese zilnice timp de o săptămână, a declarat Sănătatea Publică din Canada.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook