Familiile victimelor atacurilor teroriste de pe 11 septembrie, către Biden: „Să nu vii la comemorarea de 20 de ani”

Familiile victimelor atacurilor teroriste de pe 11 septembrie, către Biden: „Să nu vii la comemorarea de 20 de ani”

Aproape 1.800 de americani afectați în mod direct de atentatul terorist de pe 11 septembrie 2001 se opun participării lui Joe Biden la orice eveniment de comemorare organizat anul ăsta, dacă președintele american nu publică datele anchetei care ar putea scoate la iveală o legătură între liderii saudiți și atacuri.

Familiile victimelor și supraviețuitorii vor emite vineri un comunicat prin care îi vor cere lui Biden să nu se prezinte la evenimentele organizate în New York, Shanksville, Pennsylvania și Pentagon în memoria victimelor atacurilor de acum 20 de ani, dacă nu desecretizează documentele.

Grupul spune că Biden a promis în campania electorală că va fi mai transparent și va dezvălui mai multe informații, dar administrația actuală le-a ignorat scrisorile și cererile.

„Nu putem să-l primim pe pământul nostru sfânt până nu-și îndeplinește promisiunea”, se arată în comunicatul obținut de NBC News.

„După concluzia Comisiei 9/11 din 2004 au fost descoperite alte dovezi care arată că oficialii guvernului din Arabia Saudită au susținut atacurile”, spun membrii în comunicat. „Totuși, mai multe administrații, Departamentul de Justiție și FBI-ul au urmărit în mod activ să țină informațiile secrete și să-i impiedice pe americani că afle adevărul despre atacurile de pe 11 septembrie.”

„Suntem frustrați, obosiți și întristați de atitudinea guvernului american, care a ales să țină secrete informațiile despre familiile noastre timp de 20 de ani”, spune Brett Eagleson, al cărui tată a fost ucis în timpul atacurilor.

Deși raportul Comisiei 9/11 a menționat că Arabia Saudită a reprezentat un „aliat problematic”, în special pentru că a refuzat să împărtășească informațiile serviciilor sale de siguranță, investigația nu a găsit probe ale implicării liderilor saudiți în atac.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook