Familia lui George Floyd obține daune de 27 de milioane de dolari pentru decesul afro-americanului

Familia lui George Floyd obține daune de 27 de milioane de dolari pentru decesul afro-americanului

La aproape un an de la moartea lui George Floyd, familia sa înregistrează o primă victorie. Consiliul orașului Minneapolis a decis în unanimitate, vineri, 12 martie, să plătească daune de 27 de milioane de dolari. Afro-americanul în vârstă de 46 de ani a murit sufocat sub genunchiul unui ofițer de poliție alb, la sfârșitul lunii mai 2020, pe o stradă din Minneapolis.

Avocatul familiei lui George Floyd, Ben Crump, a declarat că este „mulțumit” de această sumă. „Această soluționare amiabilă este cea mai importantă din istoria Statelor Unite, într-o procedură referitoare la drepturile fundamentale aduse pentru moarte atribuită unei greșeli”, arată comunicatul de presă.

Familia lui George Floyd a depus o plângere civilă, în iunie 2020, împotriva municipalității și a celor patru ofițeri de poliție implicați în moartea sa. Procesul penal al unuia dintre ei (Derek Chauvin) a fost deschis pe 9 martie, la Minneapolis. Moartea lui George Floyd a declanșat o mișcare istorică de revolta, în Statele Unite și în întreaga lume, împotriva rasismului și a violenței poliției.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook