Facebook își cere scuze după ce algoritmul său a confundat persoanele de culoare cu maimuțele

Facebook își cere scuze după ce algoritmul său a confundat persoanele de culoare cu maimuțele

Unul dintre algoritmii de recomandare Facebook i-a întrebat pe utilizatori dacă doresc să vadă mai multe „videoclipuri despre primate”, sub videoclipul postat de un ziar britanic care prezintă oameni de culoare, scrie New York Times. Videoclipul, datat 27 iunie 2020, a fost publicat de ziarul The Daily Mail prezenta bărbați de culoare care luau parte la altercații cu civili albi și ofițeri de poliție. Imaginile nu aveau nicio legătură cu maimuțe.

„Vrei sa vezi mai multe videoclipuri despre primate?”. Opțiunile „Da / Respinge” au apărut pe ecranele unor utilizatori, potrivit unei capturi postate pe Twitter de Darci Groves, fost designer al gigantul social media. „Este revoltător”, comentează ea, invitându-i pe foștii colegi de la Facebook să studieze problema.

„După cum am spus, deși adus îmbunătățiri sistemelor de inteligenta artificiala (AI), știm că nu este perfect și este nevoie de noi progrese. Ne cerem scuze celor care au văzut aceste recomandări jignitoare”, spune Dani Lever, purtător de cuvânt al Facebook. 

„Este în mod clar o greșeală inacceptabilă”, spune el. Compania californiană a dezactivat instrumentul de recomandare cu privire la acest subiect „imediat ce am observat ce se întâmplă, pentru a investiga cauzele problemei și a preveni repetarea acesteia”.

Sursa:

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook