Ești sigur că cel căruia îi citești online părerea despre coronavirus e om?

Ești sigur că cel căruia îi citești online părerea despre coronavirus e om?

Jumătate din conturile care fac presiuni ca America „să se redeschidă” sunt conturi false.

Unele state din America au început să ridice măsurile de carantină, dar au existat multe dispute online despre riscurile și beneficiile acestei decizii. Un nou studiu spune că discuțiile au fost în mare parte susținute de roboți (conturi programate să interacționeze automat).

Pandemie de conturi false în ultimele luni online, arată studiul Universității Carnegie Mellon, care analizează peste 200 de milioane de tweet-uri în care se discută pandemia de COVID-19. Cercetătorii spun că jumătate erau scrise de boți.

Tweeturile erau scrise mai rapid decât ar fi putut un om să o facă și locația conturilor se schimba și ea rapid, între mai multe țări.

Procentul activității conturilor conduse de inteligența artificială (62%) este mult mai mare decât în alte situații asemănătoare din trecut. De exemplu, în timpul alegerilor prezidențiale din SUA sau în cazul dezastrelor ecologice, implicarea boților în dezbaterile online a fost între 10-20%.

Există câteva explicații pentru asta: în izolare, omenii au mai mult timp pentru a elabora rețele automate de roboți. În plus, pandemia oferă statelor și grupurilor de interese politice ocazia să-și impună propriile puncte de vedere, folosind și astfel de metode.

Cercetătorii nu au putut determina încă dacă inițiativa a pornit din interiorul Statelor Unite sau de altundeva de pe glob.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook