Epidemia de gripă din acest an va fi mai puternică decât înainte de Covid, avertizează producătorul britanic al Nurofen

Epidemia de gripă din acest an va fi mai puternică decât înainte de Covid, avertizează producătorul britanic al Nurofen

Sezonul de răceală și gripă este mai rău în acest an decât în ​​mod normal, sugerează cifrele publicate de firma Reckitt, producătorul medicamentului Nurofen din Marea Britanie. Compania estimează o creștere a vânzărilor, după ce veniturile au fost cu 3,3% mai mari decât de obicei în perioada iulie-septembrie. Anterior, analiștii prognozau o scădere.

Directorul executiv al Reckitt, Laxman Narasimhan, a declarat: „Sunt primele zile ale sezonului de răceală și gripă, dar observăm deja că vânzările sunt la niveluri mai mari decât în ​​2019″.

Prețul unei acțiuni Reckitt a crescut cu mai mult de 6%, până la 58,18 de lire sterline.

Creșterea vine după o serie de rapoarte conform cărora „cea mai gravă epidemie de gripă” se răspândește în Marea Britanie. Unii experți susțin că acest situația este influențată de „lipsa de imunitate”, deoarece oamenii au fost expuși unei cantități mai mici de bacterii și virusuri în timpul pandemiei, prin măsurile sanitare impuse.

Reckitt spune că „aparitia bruscă” a virusurilor gripali a determinat creșterea vânzărilor de medicamente care se eliberează fără prescripție medicală cu aproximativ 20% în trimestrul al treilea.

Sursa: The Telegraph

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook