Englezii dezvoltă un medicament cu anticorpi care oferă imunitate imediată la Covid-19

Englezii dezvoltă un medicament cu anticorpi care oferă imunitate imediată la Covid-19

Terapia cu anticorpi ar putea oferi imunitate imediată. Util, de exemplu, pentru prevenirea epidemiilor în centrele de îngrijire medicală și spitale. Dacă se administrează acest medicament unei persoane care a fost contaminată cu Covid-19, membrii familiei sunt protejați de infectare, cu alte cuvinte pacientul tratat nu mai este contagios.

Operațiunea a fost numită „Storm Chaser”. Virusologul Catherine Houlihan conduce studiul și are incredere totală în efectele benefice. „Dacă putem demonstra că acest tratament funcționează, persoanele expuse virusului vor fi în siguranță. Avem deja un arsenal de arme, dar asta ar putea fi cireașa de pe tort”, scrie The Guardian.

AstraZeneca

Medicamentul este fabricat de UCLH (o organizație care oferă servicii speciale pentru șase spitale din Londra) și AstraZeneca. Gigantul farmaceutic a dezvoltat deja un vaccin, care probabil va primi undă verde săptămâna viitoare.

Zece voluntari testează în prezent medicamentul. Trebuie luat în două doze, una după alta. Cocktailul de anticorpi trebuie să-i protejeze timp de șase până la douăsprezece luni. Dacă totul merge așa cum este planificat, publicul larg îl va putea folosi încă din martie sau aprilie. „Marea noutate este că vei fi protejat imediat. Cu un vaccin, trebuie să așteptați încă o lună pentru a simți efectele”, explică Houlihan.

Paul Hunter, profesor și specialist în boli infecțioase, vede, de asemenea, doar beneficii. „Ar fi modalitatea perfectă de prevenire a epidemiilor în adăposturi. Ar putea salva o mulțime de vieți”.

Sursa: 7sur7

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook