Emmanuel Macron: Chiar dacă numărul de cazuri crește, „nu putem opri țara. Nu există risc zero”

Emmanuel Macron: Chiar dacă numărul de cazuri crește, „nu putem opri țara. Nu există risc zero”

Într-un interviu acordat revistei Paris Match, președintele Franței a vorbit despre creșterea cazurilor de contaminare cu coronavirus observate în ultimele zile, considerând că „riscul zero nu există niciodată”.

Emmanuel Macron și-a scurtat vacanța de vară pentru a oferi celor de la Paris Match opinia sa despre cele creșterea recentă a numărului de cazurilor din Franța. Șeful statului a spus „că țara nu poate fi oprită, nu mai poate fi vorba de încă un blocaj”.

„Nu putem opri țara, pentru că daunele colaterale legate de izolare sunt considerabile. Riscul zero nu există niciodată într-o societate. Trebuie să gestionăm această situație fără a cădea în doctrina riscului zero.”, a declarat șeful statului.

O „anxietate legitimă”

Președintele a spus că a înțeles „anxietatea legitimă legată de virus”, repetând că ne confruntăm cu „un fenomen cu totul nou”. Dar Macron reamintește politica de sănătate, care constă în „testarea, monitorizarea, izolarea, organizarea activităților esențiale, prevenirea, generalizarea purtării măștilor atunci când este necesar”, ar trebui să permită controlul epidemiei.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook