Elveția decide relaxarea restricțiilor anti-Covid, deşi situația epidemică se deteriorează

Elveția decide relaxarea restricțiilor anti-Covid, deşi situația epidemică se deteriorează

Începând cu 19 aprilie, „va fi din nou posibilă organizarea de evenimente cu public”, activitățile sportive și culturale în interior vor fi autorizate, iar restaurantele vor putea să-și redeschidă terasele, a declarat Consiliul Federal. Rata infectărilor zilnice este echivalentă cu cea înregistrată în Italia și Germania, dar mai mică decât media Uniunii Europene

O „relaxare moderată”

„Situația epidemiologică rămâne fragilă și chiar s-a deteriorat în ultimele săptămâni”, notează Consiliul, care recunoaște, de asemenea, că este încă prea devreme pentru a măsura impactul real al sărbătorilor de Paște asupra dinamicii epidemiei.

În ciuda acestei situații, Consiliul Federal consideră că „o relaxare moderată este posibilă”.

Alain Berset, ministrul Sănătății, consideră că atitudinea responsabilă a elvețienilor face posibilă redeschiderea treptată.

„Am reușit să păstrăm controlul”, transmite consilierul federal, care menționează că redeschiderea parțială decisă în martie „nu a provocat o creștere semnificativă a infectărilor”.

Campania de vaccinare progresează bine, potrivit oficialilor guvernamentali – aproape jumătate dintre cei peste 80 de ani și aproximativ 30% dintre cei cu vârste cuprinse între 70 și 79 de ani sunt complet vaccinați. În plus, numărul spitalizărilor „rămâne relativ scăzut” și rata de ocupare a secțiilor ATI este stabilă.

Elveția – care are aproximativ 8,6 milioane de locuitori – a administrat până acum 1,8 milioane de doze de vaccin și 686.000 de persoane au primit ambele doze de Pfizer / BioNTech sau Moderna – una dintre cele mai mari rate de vaccinare completă din Europa.

„Consiliul Federal a luat în considerare și consecințele măsurilor asupra economiei și societății, în special asupra adolescenților și adulților tineri”, se aratā în comunicatul de presă.

Sursa: BFMTV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook