Alianța USR PLUS cere demiterea premierului Cîțu. Dan Barna: „L-a demis unilateral pe Vlad Voiculescu, fără nicio evaluare”

Alianța USR PLUS cere demiterea premierului Cîțu. Dan Barna: „L-a demis unilateral pe Vlad Voiculescu, fără nicio evaluare”

Alianța USR PLUS retrage susținerea lui Florin Cîțu în funcția de premier al României, după ce a decis „unilateral” demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. „Este o decizie unilaterală și imatură a premierului Florin Cîțu care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional”, se arată în comunicatul emis de Alianță.

„Este o decizie imatură politic, care ridică foarte mari semne de întrebare asupra capacității premierului Cîțu de a conduce o coaliție funcțională în această perioadă foarte complexă și delicată pentru România”, a spus vicepremierul Dan Barna după ședința de urgență a Birourilor Naționale reunite USR și PLUS. „Mi-a comunicat (în această dimineață n.r) o decizie deja luată și transmisă președintelui României. Nu a existat nicio consultare anterioară [..] legată de o astfel de decizie”, subliniază Barna.

„Premierul Cîțu nu mai are susținerea alianței USR PLUS”, anunță vicepremierul.

Dan Barna a refuzat funcția de ministru interimar al Sănătății. „Este o altă decizie unilaterală, care a fost luată fără consultarea USR PLUS, fără consultarea sau informarea mea. O decizie care confirmă din nou imaturitate și lipsă de înțelepciune politică. Am discutat cu președintele României și vom găsi o soluție”.

„Cerem o întâlnire de urgență, astăzi sau cel puțin mâine, pentru a avea un dialog responsabil cu domnul președinte Ludovic Orban, cu domnul președinte Kelemen Hunor, pentru a discuta retragerea încrederii premierului Cîțu”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook