Efectele carantinei: mexicanii au terminat stocurile de bere. „N-a mai rămas nimic”

Efectele carantinei: mexicanii au terminat stocurile de bere. „N-a mai rămas nimic”

Activitatea fabricilor de bere a fost considerată neesențială pe timpul epidemiei și a fost suspendată acum mai bine de o lună.

Mexicanii se confruntă cu problema cartierelor supraaglomerate și cu temperaturi tot mai mari. Acum a apărut un alt inconvenient, au rămas fără bere.

De când activitatea producătorilor a fost suspendată, prețul berii a ajuns să fie dublu, iar speculanții de pe piața neagră profită din plin de acest deficit.

„Nu producem nici măcar o bere”, a spus președintele asociației producătorilor de bere din Mexic, Karla Siquieiros.

Oxxo, cel mai important lanț de magazine din Mexic, a avertizat la final de aprilie că stocurile de bere sunt pe terminate și că vor mai rezista aproximativ 10 zile. Motiv de panică și prilej de a forma cozi interminabile printre mexicani.

Locuitorii s-au amuzat totuși și au postat pe rețelele sociale diverse mesaje sau imagini, însoțite de #LaÚltimaChela (ultima bere).

Pe măsură ce temperaturile cresc (se așteaptă valori de 30 de grade până la mijlocul lunii), oamenii devin din ce în ce mai dornici să bea bere. Weekendul trecut, Johhny, un inginer din orașul Reynosa, a vizitat opt magazine din trei cartiere diferite, dar n-a găsit nicio bere, scrie The Guardian. A găsit totuși bere la speculanții de pe piața neagră, dar prețul era triplu.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook