Dragostea în izolare: „Un tip mi-a dat întâlnire la supermarket, recunosc că am ezitat”

Dragostea în izolare: „Un tip mi-a dat întâlnire la supermarket, recunosc că am ezitat”

Izolarea a schimbat modul în care oamenii folosesc aplicațiile de „dating”. În situația de față, utilizatorii se adaptează cum pot.

Lumea întâlnirilor virtuale este din ce în ce mai animată, iar cei care folosesc platformele au diferite moduri de abordare.

Tinder este una dintre aplicațiile cele mai folosite la nivel mondial, iar pe 29 martie a stabilit un record: 3 miliarde de swipe-uri (acțiuni prin care utilizatorii apreciază sau nu profilurile sugerate).

Faptul că întâlnirile fizice sunt momentan interzise, îi face pe cei din mediul virtual să caute noi moduri de a menține flacăra vie, iar pe dezvoltatorii aplicațiilor să ofere mai multe opțiuni: geolocalizare la vedere, ferestre de chat, sugestii de întâlnire video.

Olivia, o tânără din Franța, le-a propus celor cu care comunica să se cunoască prin intermediul Skype, dar a fost refuzată. Ea spune că sunt mult mai mulți utilizatori în acest moment, dar se ajunge deseori în situația de a „vorbi despre izolare și nu este chiar excitant”.

Ea a primit diverse propuneri de a se întâlni personal cu cei din mediul virtual și spune că primează și acum, ca întotdeauna, atracția pe care pe care o simte față de persoana respectivă, dar se adaugă regulile de distanțare socială: „Când un tip foarte pe placul meu mi-a dat întâlnire la supermarket, recunosc că am ezitat”.

Sexualitatea a devenit mai directă

Romane lucrează ca psiholog în Paris și este abonată la Bumble, o altă aplicație de dating. Ea mărturisește că „aplicația i-a transformat izolarea din punct de vedere existențial și sexual”. Când a fost anunțată perioada de izolare, a simțit un impuls: „M-am gândit imediat la sexualitatea mea in timp ce apropiaților le era frică de boală sau de singurătate”.

Ea la întâlnit online pe Victor și a fost cucerită de faptul că bărbatul „știe să-i răspundă în scris”. „Am scris mai întâi povești erotice vorbind la telefon, apoi a devenit insuportabil să nu ne atingem reciproc”, a completat Romane.

Victor s-a mutat apoi în locuința ei, unde au petrecut trei zile «izolati» în pat. „Fără această așteptare si această interdicție, legătura nu ar fi fost la fel de profundă”, spune ea.

Există și persoane care tocmai din cauza izolării au renunțat pentru moment la aplicațiile de dating. Ei spun că este o pauză binevenită și perioada de după va fi cu atât mai explozivă. Celibatarii spun că se vor gândi la un singur lucru, să recupereze timpul pierdut.

Sursa: Le Journal du Dimanche

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook