Dispare Bond, James Bond. Sean Connery a decedat, la vârsta de 90 de ani

Faimosul actor scoțian Sean Connery a decedat astăzi, 31 octombrie, la vârsta de 90 de ani.

Connery a copilărit în suburbiile orașului Edinburgh și a avut diverse job-uri ca salvamar, lăptar sau tâmplar de sicrie, înainte ca pasiunea pentru culturism să-l propulseze în industria cinematografică.

„Cel mai de seamă scoțian din lume, ultimul star adevărat de la Hollywood, definiția lui Bond”, a spus fostul premier scoțian, Alex Salmond. „A fost, de asemenea, un patriot de seamă, un gânditor și un extraodinar”.

Sean Connery va rămâne în memoria noastră ca primul agent 007, personajul creat de Ian Fleming și jucat de Connery pentru prima dată în 1962, în „Dr. No”.

Replica „Bond, James Bond” l-a făcut cunoscut pe tot mapamondul, dar Connery nu era mulțumit că acest rol îl definește și chiar a spus că „urăște blestematul ăla de James Bond”.

Totuși a avut multe roluri de anvergură, pe lângă Bond, și a câștigat premiul Oscar pentru rolul unui polițist din Chicago în filmul The Untouchables (1987).

În 1989, când avea 59 de ani, revista People l-a desemnat „cel mai sexy bărbat în viață”.

S-a retras din cinematografie în anul 2003, după disputele pe care le-a avut cu regizorul ultimului său film, The League of Extraordinary Gentlemen. „M-am săturat să am de-a face cu tot felul de idioți”, a spus el atunci.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook