Directoarea ECDC: În Europa va avea loc un al doilea val epidemic

Directoarea ECDC: În Europa va avea loc un al doilea val epidemic

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor spune că va exista ul al doilea val epidemic. Întrebarea este cât de mare va fi acest al doilea val.

Directoarea Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), Andrea Ammon, este convinsă că va exista un al doilea val epidemic în Europa, iar continentul trebuie să se pregătească de acum. Întrebările care se ridică sunt „când și cât de mare” va fi acest val, a spus ea într-un interviu acordat cotidianului britanic The Guardian, publicat joi, 21 mai.

„Virusul este în jurul nostru, circulând mult mai intens decât în ​​ianuarie și februarie”, a adăugat ea, subliniind că cifrele referitoare la imunizarea populației nu sunt încurajatoare: „85% până la 90%” rămân expuși la boala Covid-19. „Nu vreau să pictez o imagine catastrofală dar cred că trebuie să fim realiști. Acum nu este momentul să ne relaxăm complet ”, a adăugat ea.

Europa este continentul cel mai afectat de pandemie, cu aproape 2 milioane de cazuri, inclusiv 169.932 de victime, în principal în Marea Britanie, Italia, Franța și Spania, potrivit unei numărători efectuate joi de AFP. În total, planeta a trecut de 5 milioane de cazuri, inclusiv 328.220 de morți.

Respectati regulile de distanțare

Centrul de Prevenire, o agenție a UE bazata în Suedia, care joacă un rol consultativ în controlul bolilor infecțioase, a declarat la începutul lunii mai că „valul inițial de transmitere a atins maximul”, cu o scădere a cazurilor noi în majoritatea țărilor UE. În timp ce multe țări europene au început să ridice restricțiile de izolare, Andrea Ammon consideră că un al doilea val nu va fi neapărat dezastruos dacă oamenii continuă să respecte regulile de distanțare.

Obosiți de restricții, în special „acum, când putem vedea clar că (infecțiile) dispar, oamenii cred că s-a terminat. Dar nu este asa, a avertizat ea. Guvernele au subestimat viteza de propagare a virusului la începutul crizei, la care a contribuit vacanța la schi în Alpi de la începutul lunii martie”, a spus ea.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook