Didier Raoult: „Mortalitatea va fi neglijabilă comparativ cu daunele sociale. Există prea multă panică, prea multă nervozitate”

Didier Raoult: „Mortalitatea va fi neglijabilă comparativ cu daunele sociale. Există prea multă panică, prea multă nervozitate”

Invitat la emisiunea matinală RTL, luni, 28 septembrie, cu ocazia lansării cărții Știința este un sport de luptă, directorul Institutului Universitar Mediteranean își exprimă  regretul că unii dintre colegii săi de la Asistența Publică-Spitale (AP-HM) difuzează mesaje alarmiste.

„M-am gândit și încă mă gândesc, nu mi-am schimbat oprinia, frica este mai rea decât răul în sine. Și asta se întâmplă. Există prea multă panică, prea multă nervozitate, prea multă frică. Vom vedea la final. Mortalitatea va fi neglijabilă comparativ cu daunele sociale. Daunele sociale vor fi considerabile, deoarece frica nu a putut fi gestionată”, a declarat controversatul microbiolog din Marsilia.

Conform informațiilor din ziarul Le Monde, Didier Raoult a avertizat privind această situație într-o scrisoare adresată conducerii AP-HM în 24 septembrie, considerând că aceste mesaje alarmiste sunt responsabile pentru constrângerile de sănătate anunțate de către ministrul Sănătății în orașul Marsilia.

De asemenea, specialistul în boli infecțioase a revenit asupra declarațiilor din aprilie, când a susținut că epidemia dispare pe baza declinului noilor cazuri pozitive diagnosticate la institutul său. „Oamenii care observă văd lucrurile mai devreme decât oamenii care nu le observă direct. Am spus ce aveam de spus. Voi continua să spun ceea ce am de spus. Am transmis destul de devreme, în aprilie, că am depășit apogeul epidemiei.„.

„Oamenii spuneau că nu, nu e adevărat, dar totuși s-a oprit în locul unde am spus că se va termina. Nu a fost o predicție în sine, curbele au această formă în general, deci dacă urmează curba obișnuită, așa se întâmplă. Aceasta este o observație, nu o predicție.”, a spus omul de știință.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook