Didier Raoult: „Dacă vaccinarea devine obligatorie, se va produce o revoluție”

Didier Raoult: „Dacă vaccinarea devine obligatorie, se va produce o revoluție”

Profesorul Raoult spune că „dacă ne-am distra făcând acest vaccin obligatoriu, am avea o revoluție”. Directorul Institutului de Boli Infecțioase al Spitalului Universitar din Marsilia a declarat că este „liberal” în această privință și susține libertatea de a alege dacă te vaccinezi sau nu.

Emmanuel Macron a promis în timpul discursului din 24 noiembrie că nu va face obligatoriu vaccinul împotriva Covid-19. „De asemenea, vreau să fiu clar: nu voi face vaccinarea obligatorie”. Premierul a cerut însă francezilor să se vaccineze „în număr cât mai mare”, în ceea ce consideră a fi „un act altruist”.

Sceptic cu privire la vaccinuri: „Deocamdată este SF, este publicitate”

„Programul pe care l-am citit mi se pare a fi SF. Până acum, am văzut mai mult publicitate. Nu am văzut un articol științific, aștept să văd date reale. Pentru vaccinurile frecvent utilizate, cum ar fi gripa, știm că publicul țintă reacționează destul de prost, deoarece imunitatea se degradează odată cu vârsta. Fiecare 10 ani sunt asociați cu o scădere de 10% a reacției vaccinului împotriva gripei”, explică Didier Raoult pentru CNews.

„Măsuri din alt secol”

„Deci, cu cât suntem mai în vârstă, cu atât mai puțin funcționează vaccinul?”.

„Pentru vaccinurile pe care le cunoaștem, da”, răspunde directorul Infecției IHU Méditerranée, care a afirmă că „dacă vaccinul ar fi obligatoriu, ar exista o revoluție”.

În plus, profesorul a criticat măsurile luate de Franța pentru a lupta împotriva pandemiei. „Deciziile luate pentru a combate această boală provin dintr-un alt secol. A spune oamenilor „nu te trata singur, rămâi acasă” nu este nici măcar Evul Mediu, nici Hipocrate nu a făcut asta. Franța caută o baghetă magică, această lume este nebună, dar ce ceea ce contează cu adevărat este tratarea bolnavilor”, a spus el.

„Au crezut că e o criză care poate fi gestionată politic și nu medical”

El critică și protestează împotriva laturii politice care a avut prioritate față de partea medicală, în timpul acestei crize.

„În loc să pierdem timp implementând o strategie care durează prea mult pentru a fi perfecționată, să facem teste, iar pe cele pozitive să le îngrijim. Cei care sunt negativi se pot întoarce acasă. Nu a fost aplicată o strategie reală pentru îngrijirea pacienților, au crezut că este o criză care ar putea fi gestionată politic și nu din punct de vedere medical”.

Sursa: CNews

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook