De mâine te întorci la muncă. Ce ocupații sunt cele mai expuse riscului de contaminare

De mâine te întorci la muncă. Ce ocupații sunt cele mai expuse riscului de contaminare

În timp ce milioane de lucrători din întreaga lume și-au mutat birourile în propriile case, există și sectoare ale economiei care nu permit această metodă de muncă.

Odată cu relaxarea restricțiilor, o parte dintre angajați se întorc de mâine la birouri, întreprinderi, spații comerciale etc.

Dar cât de expuși sunt oamenii la pericolul infectării cu noul virus, în funcție de ocupațiile pe care le au?

Anumite organizații de sănătate publică au încadrat meseriile care nu pot fi practicate de acasă în mai multe clase de risc.

Există o corelare clară între riscul expunerii la virus și cât de flexibil este conceptul de distanțare socială la locul de muncă.

Spre exemplu, este ușor deductibil că în cazul cadrelor medicale, riscurile sunt extrem de mari. Acestea intră zilnic în contact cu pacienți infectați, plus că este neceasară apropierea fizică.

La polul opus sunt artiștii, avocații, lucrătorii din zonele de marketing, resurse umane sau consulanții financiari. Șansele să intre în contact cu persoane infectate sunt reduse, plus că există posibilitatea distanțării sociale.

Poate cele mai mari riscuri există în domeniile în care lucrătorii intră în contact cu foarte multe persoane, dar nu sunt obișnuiți să respecte anumite măsuri de prevenție, așa cum fac medicii, spre exemplu.

Întră în această categorie ospătarii, barmanii, frizerii, actorii sau taximetriștii, etc.

Cei din zona educației nu intră în contact direct cu bolnavi, cum se întâmplă în cazul medicilor, dar nu pot respecta distanța de siguranță. În plus, intră în contact cu un număr mare de indivizi în fiecare zi.

Aceste date au fost publicate în urma unui sondaj realizat de o agenție din Statele Unite (O*NET), în cadrul căruia au rugat lucrători din diverse domenii să se poziționeze prin atribuirea de note de la 1 la 5, în funcție de două întrebări:

1.Care este apropierea fizică necesară față de alți oameni atunci când îți exerciți meseria?

2.Cât de des ești expus în meseria ta riscurilor de infectare sau contractare a unor boli?

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook