De ce teoria conspirației legată de 5G este falsă. Explicațiile unui medic

De ce teoria conspirației legată de 5G este falsă. Explicațiile unui medic

Gero Baiarda, medic al Serviciului National de Sănătate din Anglia, a explicat de ce teoria conform căreia serviciul 5G transmite sau provoacă boala Covid-19 este falsă.

Baiarda spune că tehnologia 5G nu slăbește sistemul imunitar, iar virusul nu poate călători cu ajutorul undelor radio.

Coronavirusul se poate transmite de la om la om prin contact direct sau dacă subiectul atinge un obiect infectat și duce apoi mâna în zona feței.

“Undele radio specifice 5G au o încărcătură energetică prea mica pentru a afecta sistemul imunitar”, a spus medicul, citat de Daily Mail. “Studiile de specialitate au arătat cu certitudine acest lucru”.

Mai mult, el a precizat că radiațiile emise de un cuptor cu microunde sunt mai mari decât în cazul 5G.

Transmisia de televiziune analogică folosește aceeași lungime de undă cu 5G. “Să spui că serviciul 5G îți afectează sistemul imunitar și te lasă fără apărare în fața Covid-19 e ca și cum ai spune că semnalul TV din trecut producea pandemii”, a completat Baiarda.

Medicul a vorbit și despre idea conform căreia virusul poate parcurge distanțe mari cu ajutorul 5G, pe care o consideră deplasată.

“Este imposibil ca virusul să se transfere prin intermediul undelor 5G. Nu este posibil nici măcar pe distanțe mici, cât despre deplasările între orașe, peste lacuri, râuri, prin pereți, nici nu poate fi vorba.”

Acesta este motivul pentru care izolarea la domiciliu este atît de eficientă, pentru că virusul nu mai poate circula de la un om la altul.

Cât despre faptul că unii oameni au raportat cazuri de păsări sau zburătoare mici găsite moarte în apropierea antenelor de transmisie 5G, Baiarda spune că singurul motiv este că orice câmp electromegnetic, fie el unul provenit de la un semnal radio sau 5G, poate interfera cu “busola internă” a vietăților și le poate afecta.

Studile anterioare au arătat că păsările își pierd direcția atunci când intră în contact cu un câmp electromagnetic, fie el unul foarte slab.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook