De ce s-au scumpit cursele cu Uber şi Bolt

De ce s-au scumpit cursele cu Uber şi Bolt

Tarifele curselor cu Uber şi Bolt cresc pentru că sunt mulţi clienţi şi puţine maşini. De la începutul lunii, şoferii din platformele de ridesharing sunt amendaţi cu 5.000 de lei dacă nu au actele în regulă, aşa că mulţi s-au retras.

Cursele comandate în aplicaţii de ridesharing costă mai mult, deoarece numărul maşinilor a scăzut, iar mulţi şoferi s-au retras pentru că nu au actele în regulă. De la începutul lunii, şoferii din platformele de ridesharing sunt amendaţi cu 5.000 de lei dacă nu au actele în regulă.

Clienții, însă, au și de câştigat, pentru că noua lege obligă şoferii de ridesharing să aibă acte care să ateste că ştiu meserie, au maşini sigure şi pot să despăgubească pasagerul în cazul unor accidente.

20.000 de şoferi au obţinut până acum autorizaţii pentru transport în regim de închiriere şi câteva mii depun acum actele care costă 1.000 de lei. Șoferii spun că investiţia merită. Legea care impune condiţii drastice şoferilor din ridesharing a fost aprobată anul trecut, după proteste de amploare ale taximetriştilor.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook