Cum și-a negociat Uber o amendă la doar 0,25% din valoarea inițială

Cum și-a negociat Uber o amendă la doar 0,25% din valoarea inițială

Compania Uber știe să negocieze, asta este clar. Ne-a convins de acest lucru după ce și-a redus o amendă de anul trecut la doar 0,25% din valoarea inițială, informează Business Insider.

În 2020, Uber a primit o amendă de 59 de milioane de dolari pentru că a refuzat să dezvăluie informații despre 3.000 de cazuri de agresiune sexuală. Acestea au avut loc în anul 2018 și au fost incluse în raportul anual al companiei, dar au refuzat să trimită datele confidențiale către Comisia pentru servicii publice din California (CPUC).

CPUC a emis ieri un comunicate în care susține că a ajuns la un acord cu Uber în privința sancțiunii. Suma pe care o are de plătit compania este de „doar” 150.000 de dolari, reprezentând aproximativ 0,25% din valoarea inițială. Mai mult de atât, compania nu va fi obligată să dezvăluie datele personale, dar va oferi informații anonime cu privire la agresiunile sexuale care au legătură cu serviciul.

Totuși, în loc de amendă, Uber va fi nevoită să doneze către CPUC 9 milioane de dolari. Din această sumă, 4 milioane se vor duce către Fondul de compensare a victimelor din California și 5 milioane vor fi folosiți în scopul de a combate abuzurilor sexuale în domeniul de ridesharing.

În comunicatul dat de CPUC, autoritățile anunță că va face cereri asemănătoare și celorlalte companii din domeniu.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook