De ce a revizuit China numărul deceselor cauzate de Covid-19? Creștere cu 40%

De ce a revizuit China numărul deceselor cauzate de Covid-19? Creștere cu 40%

China a rectificat raportul privind numărul victimelor epidemiei și a dat publicității un număr mai mare cu 1,290 față de cel initial. Înițial, guvernul de la Beijing a spus că numărul celor decedați din cauza coronavirusului este de 3,342.

Este o creștere procentuală foarte mare, de aproximativ 40%, iar această modificare poate da peste cap strategiile de combatere a epidemiei la nivel global. Multe state și-au bazat deciziile privind măsurile de carantină pe statisticile oferite de China, scrie Jpost.com

În concluzie, dacă numărul deceselor a fost mai mare de la bun început, iar datele furnizate de chinezi au fost eronate, atunci s-ar putea explica în acest mod de ce Europa sau Statele Unite ale Americii au fost luate prin surprindere de impactul virusului.

În februarie, oficialii chinezi au revizuit un alt raport, legat de numărul total de infectări. Acea modificare adăuga un procent de 45% de noi cazuri raportate în provincia Hubei, conform Bloomberg. Autoritățile au explicat că “a fost adăugat un nou grup de persoane diagnosticate printr-o metodă diferită”.

Specialiștii spun că aceste decalaje au diminuat înțelegerea magnitudinii reale a crizei. Noul raport menționează că s-au adăugat “decese survenite în cazul persoanelor izolate la domiciliu, care nu s-au prezentat la medic și nu au fost diagnosticate“.

China a susținut în februarie că strategia aplicată este de success, iar Organizația Mondială a Sănătății a încurajat celelalte state să urmeze același model.

Datele oficiale pe care le avem în prezent arată că situația este mult diferită în restul lumii față de China. Nicio altă țară nu a reușit să aibă un răspuns atât de rapid și eficient în fața crizei, ceea ce ridică numeroase întrebări legate de transparența chinezilor în raport cu datele furnizate spre exterior.

 

 

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook