Danemarca| Peste 200 de persoane sunt infectate cu mutația provenită de la nurci. 15 milioane de animale vor fi sacrificate

Danemarca| Peste 200 de persoane sunt infectate cu mutația provenită de la nurci. 15 milioane de animale vor fi sacrificate

Cel puțin 224 de persoane au fost infectate în Danemarca, începând din iunie, cu o mutație a coronavirusului provenit de la nurci, a declarat vineri Autoritatea daneză pentru controlul bolilor infecțioase (SSI).

Aproximativ 200 de cazuri au fost observate în regiunea Iutlanda, unde sunt concentrate majoritatea fermelor. De fapt, virusul SARS-CoV-2 a fost deja descoperit în 216 ferme din toată țara.

Guvernul danez a anunțat miercuri că toate nurcile crescute în țară – aproximativ 15 până la 17 milioane de animale – ar trebui sacrificate din cauza unei mutații a virusului SARS-Cov-2 care poate fi transmisă și la oameni. Această tulpină nu este, totuși, mai periculoasă, dar ar putea amenința eficacitatea unui viitor vaccin pentru oameni. Mai multe detalii găsești aici.

Crescătoriile de nurcă constituie un risc semnificativ pentru sănătatea publică în perioadele de pandemie, au avertizat autoritățile sanitare. Un număr mare de ferme duce la o contaminare mai mare la om, în timp ce un număr mare de animale infectate crește riscul de mutații ale virusului, continuă ISS.

Locuitorilor a șapte municipalități din Iutlanda li se interzice acum circulația, în timp ce transportul public se va opri începând de luni. Restaurantele, piscinele și gimnaziile trebuie, de asemenea, să țină ușile închise.

Sursa: RTBF

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook