Cum ajută miliardarii planetei în lupta contra COVID-19. Câți bani donează bogații lumii

Cum ajută miliardarii planetei în lupta contra COVID-19. Câți bani donează bogații lumii

Pandemia a atins aproape toate țările din lume, unele dintre ele au fost grav afectate, iar situația este nu este nici pe departe rezolvată. Chiar dacă unele state se pregătesc să relaxeze măsurile impuse, virusul va continua să ne afecteze.

Bogații planetei s-au implicat în această luptă împotriva coronavirusului, unii dintre ei donează pentru cercetare și descoperirea unui vaccin, alții susțin economia prin banii pe care îi trimit în anumite sectoare.

Mai jos, îți prezentăm o listă cu unii dintre cei mai înstăriți oameni ai planetei care au contribuit la oprirea pandemiei.

Giorgio Armani: Designerul italian a fost printre primii care s-a implicat pentru a opri epidemia. El a oprit producția articolelor vestimentare din fabricile sale, în favoarea echipamentelor medicale. În plus, a donat 2 milioane de Euro unor spitale din Milano, Roma, Bergamo, Piacenza.

Silvio Berlusconi: Fostul prim-ministru italian a donat 10 milioane de Euro pentru regiunea cea mai puternic afectată din Italia, Lombardia. Banii vor fi folosiți pentru construcția unui spital în Milano.

Jeff Bezos: Cel mai bogat om al planetei donează 100 de milioane de dolari organizației pentru combaterea foametei Feeding America. În plus, compania Amazon, pe care o conduce, a investit 20 de milioane de dolari în AWS Diagnostic Development Initiative, pentru a distribui teste pentru Covid19 într-un timp cât mai scurt.

Richard Branson: Șeful de la Virgin Atlantic a spus că va dona 250 de milioane de dolari în următoarele luni pentru a sprijini peste 70,000 de angajați.

Brian Chesky: Conducătorul celor de la Airbnb  a spus că va permite celor care au plătit în avans rezervări pe platformă, vor primi banii înapoi. În afară de asta, va oferi cazare pentru 100,000 de bolnavi de Covid-19 din toată lumea.

Michael Dell: Producătorul de echipamente IT va dona 100 de milioane de dolari pentru a găsi un remedii pentru Covid-19.

Jack Dorsey: Fondatorul Twitter va dona 1 miliard de dolari pentru a sprijini cercetările despre coronavirus. În eventualitatea în care vor rămâne bani după ce se termină epidemia, aceștia vor merge spre alte domenii, ca educația, sănătatea în rândul femeilor, etc.

Bill Gates: Cofondatorul Microsoft donează 100 de milioane de dolari pentru echipamente de detecție și tratament al coronavirusului.

Ralph Lauren: Creatorul vestimentar contribuie cu 10 milioane de dolari pentru a susține cercetările pentru tratarea Covid-19.

Jack Ma: Cofondatorul Alibaba a donat 14 milioane de dolari pentru dezvoltarea unui vaccin. A donat 500,000 de kituri de testare și 1 milion de măști către Statele Unite. A trimis teste și echipamente medicale către Italia și câteva țări din Africa, America Latină și Asia.

Oprah Winfrey: Vedeta de televiziune va dona 10 milioane de dolari pentru cercetătorii care caută un remediu și 1 milion către America’s Food Fund.

Mark Zuckerberg: 20 de milioane de dolari către fondul de ajutorare a lui Bill Gates. 100 de milioane de dolari merg către micile afaceri care au fost afectate de coronavirus. Încă 20 de milioane de dolari vor fi direcționați către Fundația Națiunilor Unite și OMS.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook