Cu ce mașină “se dă” Bill Gates. Miliardarul l-a supărat pe Elon Musk: “Dezamăgitor!”- FOTO

Cu ce mașină “se dă” Bill Gates. Miliardarul l-a supărat pe Elon Musk: “Dezamăgitor!”- FOTO

Fondatorul Microsoft Bill Gates a anunțat că și-a achiziționat un automobil Porsche Taycan integral electric.

Miliardarul a dezvăluit achiziţia în timpul unui interviu acordat popularului YouTuber Marques Brownlee. Acesta l-a întrebat pe fondatorul Microsoft despre eforturile de combatere a schimbărilor climatice cu ajutorul unor produse care folosesc energie nepoluantă, cum sunt automobilele electrice, inclusiv cele de la Tesla.

Bill Gates a răspuns că vehiculele electrice sunt încă în urma celor pe benzină în ceea ce priveşte autonomia, dar a adăugat că vehiculele de pasageri ”sunt unii dintre factorii cei mai promiţători” pentru reducerea costului alternativelor prietenoase mediului.

Elon Musk a reacţionat la achiziţia lui Gates, răspunzând unui utilizator al Twitter care s-a întrebat de ce co-fondatorul Microsoft ”a decis să cumpere un Taycan în loc de un Tesla”.

”Ca să fiu sincer, conversațiile mele cu Gates au fost dezamăgitoare”, a scris Musk pe Twitter.

Automobilul Porsche Taycan Turbo este comercializat în SUA la preţul de 150.900 de dolari, în timp ce versiunea mai scumpă Turbo S costă 185.000 de dolari, potrivit news.ro.

Automobilele Tesla sunt şi ele costisitoare, dar automobilul entry-level Model 3 are un preţ standard mult mai accesibil, de 39.490 de dolari.

Foto newsroom.porsche.com

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook