Crăciun în izolare? „Guvernanții habar nu au care vor fi consecințele”

Crăciun în izolare? „Guvernanții habar nu au care vor fi consecințele”

În timp ce izolarea a fost pusă în aplicare în urmă cu mai puțin de două săptămâni în Franța, guvernul se teme că nu va putea permite ridicarea acesteia înainte de sărbătorile de Crăciun. O catastrofă, considera jurnalistul Étienne Liebig în emisiunea Les Grandes Gueules de la postul de radio RMC.

Efectele izolării ar putea să nu fie suficient de semnificative până la Crăciun. Vacanța de la sfârșitul anului ar putea fi, prin urmare, în izolare, petrecută departe de familie.

În opinia lui Étienne Liebig, această posibilitate ar putea avea consecințe catastrofale pentru unii.

„Pentru mulți oameni, această sărbătoare are un alt sens decât unul materialist. Este o sărbătoare atât religioasă, cât și cu scop de reuniune de familie, care este extrem de importantă psihologic pentru oameni. Vom distruge oamenii. Golim spitalele, dar le vom umple pe cele de psihiatrie”.

„Cred că guvernul habar nu are care vor fi consecințele acestui tip de izolare”

„Există o adevărată panică. În realitate, am respectat relativ bine ceea ce au cerut guvernanții. Cu siguranță nu am respectat 100% protocolul sanitar, dar oamenii au respectat relativ bine ceea ce li s-a spus. Totuși, acum arde peste tot și vedem că spitalele sunt din nou pline. Și cred că guvernul nu știe deloc care vor fi consecințele acestui tip de izolare pe care au pus-o în aplicare. Ei habar nu au”.

Jurnalistul consideră că menținerea activității școlilor este una dintre cauzele acestei reveniri a epidemiei. „Copiii continuă să meargă la școală, să se infecteze și să aducă virusul acasă. Dar guvernanții, de fapt, nu știu nimic despre această epidemie. Deci, se gândesc că vor menține izolarea și de Crăciun”.

Sursa: BFMTV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook