Covid-19 | Un portar portughez a fost scos de pe teren la pauză și carantinat

Covid-19 | Un portar portughez a fost scos de pe teren la pauză și carantinat

Scenă uimitoare sâmbătă în timpul meciului dintre Belenenses și Moreirense (0-1), în prima ligă a Portugaliei. Portarul de rezervă al echipei Belenenses, un club din suburbiile Lisabonei, André Moreira (24 de ani), a trebuit să părăsească banca la pauza meciului, pentru a intra în carantină…

„La pauză, jucătorul (André Moreira) a primit ordin să părăsească terenul, prin decizia Autorității Naționale de Sănătate și a medicului Graça Freitas, care a indicat că nu sunt respectate criteriile pentru distanțare fizică și 15 zile de carantină”, a declarat Liga de fotbal portugheză într-un comunicat.

Moreira a împărțit camera cu un alt portar de la Belenenses, Joao Monteiro, care a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Prin urmare, a fost în contact cu el în urmă cu mai puțin de o săptămână. Săptămâna aceasta, Moreira a fost testat de mai multe ori – toate negative – și i s-a dat acordul să joace.

Testat negativ pentru SARS CoV-2 în 8, 9 și 10 iulie

„Liga portugheză, împreună cu departamentul medical al Belenenses, a oferit asistență medicală jucătorului André Moreira de-a lungul săptămânii. Având în vedere că jucătorul a fost testat negativ pentru SARS CoV-2 în 8, 9 și 10 iulie, Dr. Filipe Froes […] si-a dat acordul pentru participarea portarului la acest joc (sâmbătă) dintre Belenenses și Moreirense „, a declarat La Liga NOS în comunicatul său.

Confuzia care s-a instalat după plecarea portarului de pe bancă a avut consecințe grave pentru echipa care au primit golul înfrângerii câteva minute mai târziu (0-1, 50).

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook