Covid-19| Un nou medicament scade cu 79% posibilitatea de a dezvolta forme severe și dublează șansele de recuperare

Covid-19| Un nou medicament scade cu 79% posibilitatea de a dezvolta forme severe și dublează șansele de recuperare

Acest tratament pentru inhalat folosește beta interferon, o proteină naturală care este implicată în răspunsul organismului la viruși. Studiul realizat de Universitatea din Southampton pe 101 pacienți concluzionează că pacienții tratați cu acest medicament au 79% mai puține șanse de a dezvolta forme severe ale bolii decât cei care au primit un placebo. Pacienții tratați cu SNG001 au șanse de două ori mai mari să se recupereze, în comparație cu cei care au primit un placebo.

Nici un deces cu SNG001

Trei dintre pacienții (6%) tratați cu placebo au murit, în timp ce nu au existat decese printre cei care au fost tratați cu SNG001. Studiul a fost realizat pe un eșantion relativ mic de pacienți și nu a fost revizuit de un comitet de lectură, dar ar putea revoluționa modul în care este tratat Covid-19. Richard Marsden, șeful companiei Synairgen, spune că ar putea fi un „important pas înainte”.

„Rezultatele confirmă convingerea noastră că interferonul beta (…) are un potențial enorm ca tratament  pentru a restabili răspunsul imun al plămânilor, îmbunătățirea protecției, accelerarea recuperării și combaterea impactului virusului SARS -CoV-2, a declarat profesorul Tom Wilkinson, profesor de medicină respiratorie la Universitatea din Southampton, care a condus studiul.

Prof. Stephen Holgate, co-fondator al Synairgen, a declarat că acest tratament „restabilește capacitatea plămânilor de a neutraliza virusul sau orice mutație a virusului sau co-infecție cu un alt virus respirator, cum ar fi gripa sau VSR (un virus respirator comun), așa cum s-ar putea întâmpla la iarna, dacă virusul reapare.”.

Până în prezent, un singur medicament, dexametazona, a dovedit că poate salva pacienții de la Covid-19. Un alt tratament, Remdesivirul, reduce durata șederii în spital, dar nu și mortalitatea.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook