Covid-19| Un medicament antiparazitar dă rezultate foarte bune atât în prevenirea cât și în tratarea bolii

Covid-19| Un medicament antiparazitar dă rezultate foarte bune atât în prevenirea cât și în tratarea bolii

Medicamentul antiparazitar Ivermectină a început să fie folosit pentru tratamentul pacienților cu Covid-19. Este însă cu precădere recomandat pentru prevenirea îmbolnăvirii și spitalizării; poate fi folosit de către cei care intră în contact cu un bolnav Covid-19.

Contactat de Smart Radio, medicul infecționist Ion Alexie a transmis că a purtat o discuție cu Prof Dr. Waheed Shouman, din Egipt, care a finalizat  de curând un studiu care dovedește efectele benefice ale Ivermectinei pentru profilaxia Covid-19. Studiul a fost aprobat pentru publicare și va fi disponibil în câteva săptămâni.

De altfel, mai multe studii realizate în India și Iraq au ajuns la aceleași concluzii, iar Eastern Virginia Medical School din Statele Unite folosește deja medicamentul – pentru tratament administrează 12 mg/zi, timp de două zile, iar pentru prevenire, 12 mg pe lună, conform protocolului pe care îl poți vizualiza mai jos.

Tabelul de mai sus, publicat de Eastern Virginia Medical School, arată eficiența observată în cazul mai multor medicamente folosite pentru prevenirea sau tratarea Covid-19, Ivermectina fiind singurul care are beneficii în ambele cazuri.

Tratamentul cu Ivermectină este singurul care pare a fi eficient în prevenirea Covid-19. Studiile sunt încă în desfășurare, dar se pare că medicamentul este bine tolerat.

Medicamentul se găsește și în România, la un preț foarte mic. Deocamdată nu a pimit aprobare oficială din partea autorităților competente, dar rezultatele preliminare sunt foarte bune.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook