Covid-19| Un alt sistem de măsurare în SUA. 2600 de cazuri noi pe oră

Covid-19| Un alt sistem de măsurare în SUA. 2600 de cazuri noi pe oră

Statele Unite au depășit pragul de patru milioane de cazuri confirmate și înregistrează, în medie, 2.600 de noi îmbolnălnăviri pe oră, scrie Reuters.

Extinderea epidemiei a avut un ritm galopant peste ocean. Primul caz a fost depistat pe 21 ianuarie. După 98 de zile au ajuns la 1 milion, după alte 43 de zile au atins borna de 2 milioane. Le-au mai trebuit doar 27 de zile până la 3 milioane.

Intervalul analizat a scăzut și mai mult în drumul către 4 milioane. Doar 16 zile au fost necesare, cu o medie de 43 de cazuri noi pe minut.

Liderii federali și cei statali s-au contrazis în permanență în acest timp și totul a dus la o proastă gestionare a crizei de sănătate. Principala temă care a produs confuzie a fost purtarea măștii, asupra căreia conducătorii nu s-au putut pune de acord.

Președintele Donald Trump a fost unul dintre cei care a minimalizat importanța purtării măștii în combaterea epidemiei, discursul său luând o altă turnură cu doar câteva zile în urmă, când a decis să-și încurajeze cetățenii să respecte această măsură de prevenție.

America este pe locul al doilea la numărul de infecții pe cap de locuitor, cu 120 la 10.000 de persoane, fiind depășită la acest aspect doar de Chile.

Dacă analizăm rata mortalității, SUA se situează pe locul al șaselea în lume, după Marea Britanie, Spania, Italia, Chile și Franța.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook