Covid-19| Tratamentul lui Donald Trump, autorizat de urgență în SUA

Covid-19| Tratamentul lui Donald Trump, autorizat de urgență în SUA

Statele Unite au autorizat de urgență tratamentul inovator dezvoltat de firma Regeneron. Acesta i-a fost deja administrat președintelui Donald Trump, în urma infectării cu Covid-19.

Statele Unite sunt, de departe, cea mai afectată țară din lume, cu 255.800 de decese provocate de SARS-Cov-2. Epidemia avansează fără control și numărul de cazuri zilnice explodează (aproape 164.000 raportate astăzi), cu un total de 12 milioane de infectări de la începutul epidemiei, potrivit Universității Johns Hopkins.

Evitarea spitalizării

Confruntată cu aceste cifre, Agenția Statelor Unite pentru Medicamente (FDA) a autorizat de urgentă un cocktail de anticorpi sintetici produs de compania de biotehnologie Regeneron. Acest tratament a fost administrat lui Donald Trump, care l-a promovat pe scară largă după ce s-a vindecat de Covid-19, în octombrie.

Potrivit FDA, tratamentul REGEN-COV2, un mix de doi anticorpi artificiali, reduce spitalizările legate de Covid-19 și vizitele la urgențe pentru pacienții cu boli secundare sau „comorbidități”.

„Autorizarea remediului cu anticorpi monoclonali ar putea permite pacienților să evite spitalizarea și să ușureze povara asupra sistemului nostru de sănătate”, a declarat Stephen Hahn, oficial al FDA.

„Terapie promițătoare”

Președintele Regeneron, Leonard Schleifer, a asigurat că această decizie reprezintă „un pas important în lupta împotriva Covid-19, deoarece pacienții cu risc ridicat vor avea acces la o terapie promițătoare încă de la debutul infectării”.

Acești anticorpi imită acțiunea sistemului imunitar după infectarea cu coronavirus, împiedicând virusul să pătrundă în celulele umane.

Tratamentul este considerat a fi mai eficient în timpul fazei inițiale a infectării, când anticorpii au încă șansa de a controla invadatorul și nu în a doua fază a Covid-19, când pericolul nu mai este virusul, ci reacția excesivă a sistemului imunitar, care atacă plămânii și alte organe.

Mai multe contracte încheiate

Regeneron este al doilea tratament cu anticorpi sintetici care primește „autorizație de utilizare de urgență” din partea FDA. Un remediu similar, dezvoltat de laboratorul american Eli Lilly obținuse deja acest statut pe 9 noiembrie.

Regeneron a semnat mai multe contracte cu guvernul SUA, inclusiv unul în valoare de 450 de milioane de dolari, pentru fabricarea dozelor la scară largă în Statele Unite. Guvernul a anunțat, de asemenea, la sfârșitul lunii octombrie, achiziționarea a 300.000 de doze de la Lilly, pentru 375 milioane dolari, sau 1.250 dolari pe doză.

Sursa: Le Parisien

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook