Covid-19| Record de infectări la nivel mondial. Peste 400.000 de cazuri într-o singură zi

Covid-19| Record de infectări la nivel mondial. Peste 400.000 de cazuri într-o singură zi

Peste 400.000 de cazuri noi de contaminare cu Covid-19 au fost anunțate în întreaga lume joi, o înregistrare conform numărătorii bazate pe rapoartele furnizate de autoritățile sanitare.

Un total de 404.758 de noi infectări au fost raportate, iar numărul deceselor a ajuns la 6.086. Această creștere a numărului de cazuri raportate la nivel mondial poate fi explicată doar parțial prin creșterea numărului de teste efectuate.

În Europa, dar și în Statele Unite și Canada, numărul cazurilor a crescut brusc într-o săptămână, cu 44% respectiv 17% față de săptămâna precedentă. În Europa, numărul maxim de cazuri identificate de la începutul pandemiei a fost chiar atins joi, cu peste 150.000 de cazuri noi.

Mai multe țări de pe continent spun că au intrat într-un al doilea val al epidemiei. Numărul deceselor înregistrate este încă departe de nivelurile atinse în aprilie, dar după încetinirea din această vară (mai puțin de 400 de decese pe zi în iulie), săptămâna trecută regiunea a depășit 1.000 de decese zilnice, în medie.

Din nou în creștere în Statele Unite

În Statele Unite, unde numărul cazurilor raportate a scăzut în septembrie, după vârful de la mijlocul lunii iulie, contaminările sunt din nou în creștere, cu o medie de peste 50.000 de cazuri noi în ultimele șapte zile, și cu un vârf înregistrat joi, de peste 70.000.

Sursa: Sud Ouest

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook