Covid-19| Liderii francezi iau în calcul vaccinarea obligatorie a copiilor

Covid-19| Liderii francezi iau în calcul vaccinarea obligatorie a copiilor

Va fi viitorul vaccin împotriva Covid-19 obligatoriu în Franța? Oficialii își pun această întrebare. Majoritatea pledează împotrivă, temându-se că neîncrederea publicului va fi sporită prin impunerea ei. „Este mai bine dacă se face voluntar”.

Executivul este conștient de importanța comunicării cu privire la acest subiect, pentru a convinge că viitorul vaccin împotriva coronavirusului va fi sigur. Guvernul recunoaște că este „și o problemă a libertăților individuale”.

Unii, în cadrul majorității prezidențiale, manifestă pesimism. „Cu toate acestea, când știi că trebuie să atingi 60% acoperire de vaccinare pentru ca aceasta să funcționeze și că tocmai aceasta este proporția francezilor care nu vor să fie vaccinați…”.

Alții, dimpotrivă, sunt „plini de speranță” că acoperirea vaccinării va fi semnificativă în Franța, considerând că „numărul celor antivaccin a scăzut de la începutul epidemiei”. „Oamenii își doresc un orizont social și economic, nu mai pot suporta această pandemie”.

Conform informațiilor BFMTV, vaccinul împotriva Covid-19 ar putea fi obligatoriu pentru copii, deoarece autoritățile îl consideră o chestiune de sănătate publică. Dar chestiunea nu este rezolvată: „Obligațiile actuale de vaccinare care îi privesc pe copii se referă la vaccinuri cunoscute de zeci de ani”, spun liderii statului francez.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook