Covid-19| „Izolarea alternativă este soluția”. O săptămână stai izolat, una ești activ, prin rotație

Covid-19| „Izolarea alternativă este soluția”. O săptămână stai izolat, una ești activ, prin rotație

Cercetătorii de la Inria Strasbourg au efectuat un studiu privind izolarea și efectele acesteia asupra epidemiei Covid-19. Iar lecția principală este că izolarea „alternativă”, sau la fiecare două săptămâni, ar putea fi la fel de eficientă ca izolarea completă.

Invitat la RMC, miercuri dimineață, Nava Schulmann, doctor în fizică, cercetător la Inria Strasbourg și la Politehnica din Milano, coautor al acestui studiu, explică: „Împărțim populația în două grupuri (…) albastru și roșu: săptămâna 1, grupul albastru este activ, roșul este izolat și alternăm săptămâna următoare „

Această idee de „izolare alternativă” s-a născut de fapt din două protocoale care existau deja în anumite companii sau școli: un prim grup lipsește săptămânile A, iar al doilea săptămânile B. Această izolare alternativă promite o eficiență echivalentă cu izolarea clasică.Astfel se reduce contaminarea de patru ori, deoarece fiecare persoană este doar jumătate din timp afară și întâlnește doar jumătate din populație, conform acestui studiu.

„Această metodă este foarte eficientă din punct de vedere al sănătății și are avantaje economice mari”, explică ea. Și adăuga: „Chiar dacă facem o izolare foarte strictă, există 20% din populație care va lucra. Noua metodă permite ca activitatea să continue la minimum 50%, dar, în practică, va fi mult mai mult. În principiu, am putea menține cafenelele deschise, o activitate normală dacă păstrăm gesturile de protecție”.

Autoritățile din diferite țări au analizat deja această idee, dar nicio țară nu a implementat-o încă: „Mulți politicieni sunt interesați de această metodă, dar (…) nicio țară nu a aplicat-o, este o metodă originală”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook