Covid-19| Israel autorizează vaccinarea copiilor vulnerabili cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani

Covid-19| Israel autorizează vaccinarea copiilor vulnerabili cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani

Copiii vulnerabili cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani vor putea fi vaccinați împotriva Covid-19 de la 1 august, în Israel, declară oficialii din domeniul sănătății. Într-un document publicat marți, Ministerul Sănătății a dat undă verde fondurilor de asigurări de sănătate pentru vaccinarea copiilor care prezintă „riscuri semnificative de a dezvolta forme grave ale bolii sau de a deceda ca urmare a „infectării cu coronavirus”.

„Este o autorizație specială și inocularea poate fi luată în considerare, în funcție de fiecare caz în parte”, declară un purtător de cuvânt al ministerului. „Vaccinarea (tuturor) copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani nu este recomandată în această etapă”, adaugă ministerul Sănătății.

Potrivit directivei, copiilor cu boli pulmonare cronice severe, imunosupresie severă, tulburări de neurodezvoltare, anemie, insuficiență cardiacă, hipertensiune pulmonară și obezitate severă li se poate administra o doză de 0,1 ml de vaccin Pfizer, de trei ori mai mică decât doza standard.

Revenirea parțială la permisul de sănătate

Aproximativ 55% din populația Israelului a fost complet vaccinată datorită unei campanii rapide lansate la sfârșitul lunii decembrie 2020, după un acord cu gigantul farmaceutic Pfizer. Laboratorul a livrat milioane de doze în schimbul datelor cu privire la efectele vaccinării în statul cu 9,3 milioane de locuitori, ale cărui baze de date medicale digitalizate permit studii rapide la scară largă.

La începutul lunii iunie, autoritățile au extins vaccinarea la tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani.

Confruntat cu o creștere a contaminării în ultimele săptămâni, Israelul anunță o revenire parțială la permisul de sănătate. Doar persoanelor complet vaccinate, vindecate de Covid-19 sau cu un test PCR negativ li se va permite să intre în locații cu mai mult de 100 de persoane, în interior sau în aer liber.

Sursa: Le Parisien

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook