Covid-19 | În Coreea de Sud, o singura persoana din 3000 testate a avut anticorpi contra coronavirusului

Covid-19 | În Coreea de Sud, o singura persoana din 3000 testate a avut anticorpi contra coronavirusului

Doar una din 3.055 de persoane a dezvoltat anticorpi, s-a constatat în cadrul primei etape de teste publice efectuate de centrul sud-coreean pentru epidemii.

Centrele coreene pentru controlul și prevenirea bolilor (KCDC) au colectat probe de la 1.555 de persoane pentru a realiza teste de anticorpi în perioada 21 aprilie – 19 iunie, în timp ce spitalele din Seul au testat 1.500 de persoane în perioada 25 aprilie – 28 mai, spune Aju Business Daily.

Testele de anticorpi sunt utilizate de cercetători pentru a estima amploarea infectărilor cu coronavirus. Prin urmare, rezultatul acestei prime serii de teste publice de anticorpi este liniștitor. Experții au dat o evaluare pozitivă, rezultatele dovedind, potrivit acestora, că în Coreea de Sud s-a acționat rapid, iar măsurile de prevenție au fost implementate din timp.

„Este foarte posibil ca imunitatea la Covid-19 să fie extrem de scăzută în comunitățile noastre”, a declarat directorul adjunct al KCDC, Kwon Jun-wook, adăugând că este imposibil să depășim criza Covid-19 prin imunitate colectivă până la dezvoltarea vaccinurilor.

Aceste rezultate sunt provizorii, a completat el, deoarece testele nu au fost efectuate încă pentru cetățenii orașului Daegu, din sud-estul țării, care a fost epicentrul epidemiei. Teste suplimentare vor fi făcute în iulie.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook