Covid-19 în Belgia| Poți primi musafiri în curte, dar nu au voie să meargă la toaletă

Covid-19 în Belgia| Poți primi musafiri în curte, dar nu au voie să meargă la toaletă

„Nu putem interzice întâlnirile de maximum patru persoane, în exterior, atât timp cât respectă distanța de siguranță”, a confirmat ministrul de interne Annelies Verlinden pentru postul De Zevende Dag. Vineri seară, ministrul sănătății Frank Vandenbroucke a făcut anunțul unor noi măsuri legate de criza coronavirusului. El a reamintit că regulile privind adunările în aer liber au rămas în vigoare. „Puteți fi până la patru persoane afară, în același timp. Grupurile mai mari sunt permise numai dacă sunteți o familie mai mare, care trăiește sub același acoperiș”, a rezumat el.

Ce se întâmplă dacă trebuie traversat un culoar?

Celor care intenționau să-i primească pe cei dragi în grădină, în jurul unui foc, pentru a sărbători sfârșitul anului, li se confirmă astfel faptul că acest lucru este autorizat. Dar atenție, această plăcere este supusă unor condiții: trebuie să fiți doar 4 persoane în total și accesul în spațiul deschis trebuie să se poată face din exterior. „Dacă oaspeții dvs. trebuie să ajungă în grădina traversând casa sau un spațiu închis, atunci este interzis”, a spus ministrul de Interne. Pe scurt, doar cei care au o casă cu 3 sau 4 fațade sau o grădină în fața casei își pot permite o petrecere în grădină. Ceilalți nu.

Ce se întâmplă dacă cineva trebuie să meargă la toaletă?

Cu alte cuvinte: o seară plăcută în jurul unui foc este o alternativă bună în această iarnă, de ce nu pentru Crăciun și Anul Nou, dar numai dacă oaspeții pot ajunge direct în grădină, fără să intre în casă. Afară, gazdele și oaspeții lor trebuie să stea în continuare la o distanță de 1,5m și nimeni nu are voie să intre în casă, nici măcar pentru a folosi toaleta. În caz de nevoie urgentă, este, prin urmare, necesar ca oaspeții să plece acasă.

Trebuie neapărat să primim aceiași oameni?

Dar oamenii pe care îi primim afară? Vești bune, pot fi diferiți de fiecare dată, deoarece nu aveți un contact strâns. În plus, copiii cu vârsta de până în 12 ani nu sunt încă incluși în „regula celor 4”. Două cupluri, fiecare cu câte trei copii de 3, 5 și 11 ani, de exemplu, se pot vedea fără a încălca legea.

Sursa: 7sur7

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook